За що? / «Perché?»

17.08.2022

19.07.2022 у Musei di San Salvatore in Lauro Рим, Італія відбулося відкриття благодійної виставки «За що?/«Perché?» в рамках широкомасштабного проекту «Ми і Світ» Благодійного Фонду Козицького.

Назва виставки пов'язана зі щоденними питаннями мільйонів українців про невинність, загарбництво, несправедливість, нікчемність дій, а також контрастною з «братським» ворогом свідомість і світосприйняття.

В експозиції було представлено 75 творів живопису, скульптури, графіки, кераміки відомих українських художників з різних регіонів України: Київ, Львів, Одеса, Івано-Франківськ, Донецьк, Харків, Херсон.

Через війну багато художників пішли на фронт, чимало втекло з-під окупації на захід країни, інші, хто знаходиться у відносній безпеці, продовжують активно працювати у своїх, на щастя ще вцілілих, майстернях. Кожен мистець цієї виставки пожертвував свій твір заради благородної справи, допомогти постраждалим українцям підтримати їхню незламність. Кожна картина, графіка чи пластика демонструвала «переплавлений» стан емоцій, болю, і віри художника. Кожен твір декларував про українську небайдужість, опірність і високий потенціал розквіту.

Закумульовані кошти від виставки будуть спрямовані на протезування постраждалих внаслідок війни жінок, а також на освітні стипендії для дітей-переселенців.

Виставка була реалізована за підтримки Голови Львівської військової обласної адміністрації Максима Козицького та Благодійної організації «Благодійний Фонд Козицького».

Куратор – Христина Береговська, арт директорка Благодійного Фонду Козицького, докторка мистецтвознавства.

Співкуратор – Каріна Давидова, аспірантка Львівської національної академії мистецтв, дослідниця мистецтва.