Очікуємо відкриття мистецької виставки “Нездолані” від проекту «Ми і Світ»

21.09.2022

Мистецький проект «Ми і Світ» заснований в рамках Благодійного Фонду Козицького після 24 лютого, в час російсько-української війни. Основна місія нашого мистецького проекту – промоція українського мистецтва у світі, особливо мистецтва, яке позиціонує українську національну позицію, нашу інтелігентність та інтелектуальність.

Продовжуючи крок за кроком виконувати свою ключову культурну місію в рамках проекту у жовтні стартує відкриття мистецької виставки «Нездолані» в одному із найкрасивіших міст Європи – Празі, Чехія. Урочисте відкриття виставки відбудеться о 6-ій вечора 5 жовтня 2022р.

Виставка «Нездолані» представляє твори живопису, кераміки та скульптури художників з різних регіонів України, в тому числі і окупованих. Кожен твір в певній мірі передає ідею впертості, опірності і нездоланності українського народу проти ворога.

Українські художники свідомі того, що у світі зараз іде сильне «запилення» проросійськими силами нашого мистецтва. Дуже багато в світі плутають українських та російських художників. Дана виставка покликана позиціонувати унікальний український контент.

Куратор виставки - арт-директорка Благодійного Фонду Козицького, доктор мистецтвознавства - Христина Береговська.

Тривалість виставки - один місяць: з 5 жовтня до 5 листопада.

Години роботи – з 9-ї ранку до 9-ї вечора кожен день.

Локація – Чехія, м.Прага, Bořislavka Centrum – новітній комплекс будівель із галереєю, створеною на базі міжнародної архитектурної майстерності чеською студією Aulík Fiser Architekti.