В столиці Туреччини представлено виставку «ГОРИЗОНТИ»

07.11.2023

З 7 по 11 листопада в Анкарі триває виставка українського сучасного мистецтва «Горизонти», організована мистецьким проєктом «Ми і Світ» Благодійного Фонду Козицького. 

Слід відзначити, що з початком війни, такого масштабу виставка в Анкарі відбувається вперше.

ЧОМУ «ГОРИЗОНТИ»?

Назва цієї виставки постала саме з бажання побачити омріяний горизонт мирного і спокійного неба, без сирен, обстрілів і бойової техніки. 

Більшість творів, намальованих під час війни, і передають через призму сприймання художників емоційний і духовний стан всіх українців, які, всупереч трагічним обставинам, продовжують жити, захищати і розвивати свою державу.

На виставці представлено 67 творів живопису 37-ми  художників з різних міст України.

Відкриття виставки відвідали представники Посольств Австралії, Аргентини, США, Австрії, Шрі-Ланки, Індії, Чехії, Сінгапуру.

Щира подяка за колосальну підтримку дуже активному Послу України Василю Боднару та його дружині Катерині Боднар, власникам RC галереї та аукціонного дому — Юлії Ергене та Рахмі Чюґендез.

Були раді бачити гостей з України: виконавчого директора УКФ Владислава Берковського та українського кримсько-татарського політика і громадського діяча Чубарова Рефата Абдурахмановича, які схвально оцінили роботи мистців.

Також нас потішила особлива увага до українського мистецтва представників турецького бізнесу, освітян та турецьких поціновувачів мистецтва.

Нашу виставку відвідали ряд місцевих ЗМІ. 

Виставка відбулась за підтримки  Посольства України в Турецькій Республіці та Турецької Асоції Підприємців в аукціонному домі Bilkent AVM (alt kat),Türkiye/Ankara/ Çankaya.