Підсумки роботи Благодійного фонду Козицького 2023 року

31.12.2023

Загальна сума передана всіма компаніями Козицького на підтримку держави з початку повномасштабної війни перевищує 114 млн.грн. 
З них, понад 50 млн.грн. у 2023 році Благодійний фонд направив на забезпечення запитів ключових підрозділів ЗСУ у бойових безпілотниках, транспортних засобах, сучасних засобах радіо зв’язку та інших одиницях військового та медичного обладнання. 

✅ більш ніж 1150 бойових безпілотників під робочою назвою «ВІЙ» стали на озброєння наших військових у найгарячіших ділянках фронту. 

В рамках ініціативи фонду «1000 дронів для України» у 2023 році Фонд на системній основі здійснює поставки FPV-дронів вітчизняного виробництва  військовим частинам та підрозділам, які входять до складу сил оборони країни у комплексі із наземними станціями керування, квадрокоптерами Dji Mavic-3 та супутнім обладнанням. Для управління цими БПЛА фонд також організує навчання операторів. 
Загалом, в цей проєкт інвестовано понад 1 мільйон доларів. 
Нарощення обсягів  виробництва безпілотників та їх передача силам оборони є пріоритетним завданням на 2024 рік. 
 
✅ 20 автомобілів різного призначення, загальною вартістю понад 5 млн.грн. поповнили резерв транспортних засобів військових частин на Сході та Півдні України.

✅   мобільні електростанції, портативні радіостанції разом та медичні засоби із супутнім обладнанням на суму понад 1,5 млн.грн. були передані на запити підрозділів ЗСУ для забезпечення їх невідкладних потреб.

Також у 2023 році 5,7 млн.грн. Фонд спрямував на реалізацію ініціатив мистецького проєкту «Ми і світ» (виставки, аукціони, арт-резиденції). Місія проєкту полягає як у популяризації сучасного українського мистецтва у світі, так і в залученні коштів на підтримку ЗСУ та постраждалих внаслідок російської агресії українців. 

✅  упродовж 2023 року організовано два потужні мистецькі аукціони, завдяки яким нам вдалось зібрати 5 159 267 грн., з яких 3 055 578,8 грн. було скеровано для закупівлі вкрай необхідного медичного обладнання для двох військових госпіталів (Запорізький військовий госпіталь, Військово-медичний клінічний центр Східного регіону – військові частини А4799, А4615, А3309), а також 2 103 688,20 грн. на закупівлю необхідного медичного обладнання для операційної в укритті Львівського перинатального центру. 

✅  від початку 2023 року успішно відкрито та проведено 22 арт-виставки в різних куточках України та світу. З роботами українських мистців ознайомилась публіка таких міст як Лондон, Стокгольм, Лугано, Варшава, Анкара, Чикаґо, Бостон, Тель-Авів та інші.

✅ знаковими подіями 2023 року є також відкриття серії виставок проєкту «Ми і світ» у Флориді, США, презентація українського сучасного мистецтва в стінах залу Карнегі в Нью-Йорку та започаткування нових форматів організації мистецьких івентів, таких як ART GARAGE для допомоги захисникам України, АРТ РЕЗИДЕНЦІЙ для творчого експериментування та обміну досвідом у мистецькому середовищі, проведення арт-терапевтичних заходів спільно з GEN.UKRAINIAN в серці Карпат, та реалізація унікальних соціально-мистецьких проєктів та арт-хепенінгів.   
 
В рамках проєкту Фонд також надає фінансову допомогу та організує різнопланові едукаційні заходи для молодих талановитих українців з числа тих, хто незважаючи ні на що, прагне вчитися, творити та знову починати жити, втративши свій дім, друзів та близьких. 

 ✅  Зокрема восени 2023 року реалізовано важливий освітній проєкт - розпочала роботу нова сучасна лабораторія «Цифровізація в промисловості» на факультеті механіки, енергетики та інформаційних технологій Львівського НУП.

Реалізація цього проєкта у співпраці між Благодійним Фондом та німецькою компанією SIEMENS є важливим кроком на шляху підготовки студентів інженерних спеціальностей у відповідності із актуальними вимогами щодо якості та відповідності їх навиків та знань ринковим потребам.  

Загалом, у 2023 році фонд спрямував на освітні проєкти понад 6 млн.грн., адже інвестування в знання та навички молодого покоління є без перебільшення фундаментом розвитку нашої країни.

Сердечно зичимо кожному українцю невичерпної віри у щасливе майбутнє нашої країни та Бажаємо всім нам у Новому році мужності не зупинятися на досягнутому та  щоденної наснаги на нові трудові, духовні та творчі звершення.
 
З Новим Роком та Різдвом Христовим!