До Парижу завітав благодійний мистецький проект «Руки для мами»

12.07.2022

Наприкінці червня Париж став ще однією європейською столицею, де творці та поціновувачі сучасного українського мистецтва, мали змогу приєднатися до благодійного мистецького проекту «РУКИ ДЛЯ МАМИ». Головною метою проекту є надання допомоги українським матерям, які втратили руки через жорстоку війну росії проти України, для забезпечення їх якісним протезуванням.

В рамках цього проекту вже відбулися благодійні аукціони «HANDS FOR MOM» у Берліні та Відні, а також у Львові. Цього разу у Парижі з 28 червня по 3 липня тривала мистецька виставка “RESISTE” (укр. «Чинити опір»). Вона відбулась в Чеському культурному центрі у партнерстві із Посольством України у Франції та за підтримки французького державного університету (Université Paris 1 Panthéon – Sorbonne), Благодійного Фонду Козицького, художньої галереї Сорбонна (Sorbonne Art Gallery), а також Львівської обласної військової адміністрації.

На виставці були представлені твори Львівських художників, зокрема – керамічна пластика Ганни Друль, скульптура Василя Одрехівського, живопис Михайла Бокотея, Володимира Богуславського та Гейзе Дерке.

Даний захід відвідала широка аудиторія поціновувачів мистецтва, згуртувавши навколо себе чималу кількість діячів у сфері культури та мистецтва, а також представників мистецьких та благодійних організацій, дипломатичних представників та європейської молоді.