Інтерв'ю в майстерні відомого львівського художника - Юрія Коха

31.10.2022

Серія інтерв’ю з сучасними українськими мистцями, започаткована докторкою мистецтвознавства Христиною Береговською в рамках мистецького проекту «Ми і Світ» Благодійного фонду Козицького, сьогодні хоче познайомити вас з унікальною творчою атмосферою майстерні відомого львівського художника – Юрія Коха.

Знятий з теплом та любов’ю репортаж привідкриває двері казкового парадісу Юрія Коха – його майстерні. Це фантастичне піддашшя пан Юрій розділяє із своєю дружиною-художницею Ольгою Погрібною-Кох. У цій майстерні є все: від верблюдів і коней, до святих із лимонами, ангелів із серпами та українок із джавелінами.

Під час інтерв’ю, художник поділився своїми роздумами про головні сюжети та важливі для творчості мистця теми. Зокрема, тему любові, жінок та архітектури.

У своїй творчості мистець намагається гармонізувати навколишній світ, він відмовляється малювати війну і все, що пов‘язано зі смертю, розпачем та руйнацією. Задля зупинення примноження зла, Юрій Кох створює виключно позитивно налаштовані твори, серед яких переважають численні серії присвячені антропологізації міста.

Улюбленим образом на полотнах мистця вже протягом багатьох років залишаються жінки, які надихають та мотивують Юрія Коха до творчості. Головною музою художника є його дружина Ольга Погрібна-Кох, яку він ретранслює на своїх полотнах в різних стилізованих варіаціях.

Отож, запрошуємо до перегляду репортажу для занурення в неймовірну, казково-сюрреалістичну реальність Юрія Коха.