Відкриття мистецької виставки «Нездолані» у Празі

19.10.2022

У перший тиждень жовтня відбулося урочисте відкриття мистецької виставки «Нездолані» від мистецького проекту «Ми і Світ» в одному із найкрасивіших міст Європи – Празі, Чехія.

Виставка «Нездолані» представляє твори живопису, кераміки та скульптури художників з різних регіонів України, зокрема окупованих. Загалом тут розміщено 50 робіт 26 українських митців, які більшу частину власних творів віддають на благодійність. У кожного з них склалась різна доля, хтось активно працює в тилу, інші пішли на війну, ще інші пройшли жорстку евакуацію. Але всіх об’єднує не лише пережите минуле, а й спільне прагнення подолати ворога, віра в перемогу і краще майбутнє.

Через колір, форму і зміст кожен твір мистецької виставки в певній мірі передає ідею впертості, опірності і нездоланності українського народу проти ворога. Адже, кожен день впродовж війни це демонструють українські воїни, волонтери, медики, священники, політики, мистці, пенсіонери, студенти – одним словом кожен українець. І попри неможливість стерти пам'ять про людські трагедії в Бучі, Оленівці, Ізюмі, Чорнобаївці, Гостомелі, Маріуполі, Лисичанську, Сіверодонецьку, міліони українців мають одне спільне бажання - бажання жити в мирній країні. Країні, про яку тепер знає цілий світ.

Благодійна виставка відбувається в рамках мистецького проекту «Ми і Світ» Благодійного фонду Козицького, місія якого популяризувати українське мистецтво у світі. Виставки відбулися в Берліні, Відні, Львові, Парижі, Римі, а далі Канада, Америка і Австралія. А також за підтримки Благодійної фамільної фундаціі Ккрела Комарека та Львівської обласної військової адміністраціі.

Нагадаємо, що виставка триватиме один місяць: з 5 жовтня до 5 листопада, та працюватиме з 9-ї ранку до 9-ї вечора кожен день.

Каталог виставки