Мистецька виставка «Україна як акваріум у морі» в Чикаго

30.11.2022

З 18 – 20 листопада 2022 року в Українському культурному центрі, Чикаго, США проходила виставка сучасного українського мистецтва (Осередок) «Україна, як акваріум у морі / Ukraine is like an aquarium in the sea» у межах мистецького проєкту «Ми і Світ» Благодійного фонду Козицького.

Назва виставки була натхненна відомим висловом «Україна як акваріум у морі», який належить Нью-Йоркській групі поетів-емігрантів, які саме так відчували своє унікальне становище в американському просторі. Виставка «Україна як акваріум у морі» апелює до унікальності та водночас «певної ізольованості» українського сучасного мистецтва, від світового «культурного океану», який тепер ми повноцінно починаємо пізнавати та відкривати. Феноменом української культури сьогодні є творча праця, всупереч військовим обставинам, коли не зважаючи на обстріли, сирени та некомфортну роботу в непристосованих укриттях, мистці різної вікової генерації створюють свої шедеври, які віддають на благодійність.

У експозиції було представлено 50 творів, 28 відомих-заслужених та молодих-перспективних українських художників, скульпторів, керамістів. У результаті, за три дні експонування виставки, було успішно продано 26 творів українського мистецтва, зокрема 21 живописний твір та 5 скульптур. Акумульовані кошти від виставки будуть спрямовані на протезування жінок внаслідок російсько-української війни та освітні стипендії для студентів з гарячих точок України.

Місце проведення: Український культурний центр, Чикаго, США, адреса:2247 W CHICAGO AVE, CHICAGO, IL 60622.