У Львові стартував масштабний мистецький проєкт «Бачити і чути Україну»

27.08.2022

«Бачити і чути Україну / See & hear Ukraine» — такою є назва нового масштабного мистецького проєкту, який 26 серпня презентувала Львівська національна філармонія за підтримки Благодійного фонду Козицького в межах реалізації проєкту «Ми і світ / WE & WORLD».

Стартом цього проєкту стало проведення 26 серпня у Львівській філармонії події «Бетховен. Брамс», де Академічний симфонічний оркестр під батутою головного дириґента – американця, українського походження Теодора Кухара та за участі знаної солістки – піаністки Оксани Рапіти репрезентували українським слухачам твори, сповнені глибокого символізму із подіями нашого часу.

Дана подія є першою у циклі концертів масштабного гастрольного туру Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії Сполученими Штатами Америки, що відбудеться вже на початку 2023 року. Зокрема, у планах виступи у Карнегі-холі у Нью-Йорку, а також у Чикаго, Маямі та інших знаних американських музичних майданчиках.

Реалізуючи проєкт «Бачити і чути Україну» в межах гастрольного туру, світовій публіці буде представлено у синергії з музичним візуальне мистецтво, а саме: твори українських сучасних художників, які віддзеркалюють високий і якісний зріз української культури, і самосвідомості.