Варшава: відкриття виставки “HOLODOMOR. GENOCIDE 32/33”

04.12.2023

28 листопада в Galeria Nizio у Варшаві відбулось відкриття спільної з Посольством України в Республіці Польща виставки “HOLODOMOR. GENOCIDE 32/33”, присвяченої 90-ій річниці Голодомору 1932–1933 років.

Ми були раді вітати на нашій виставці представників дипломатичного корпусу: Азербайджану, США, Латвії, Естонії, Канади, Великої Британії, Руанди, Болгарії, Молдови та почесних Послів Хорватії, Словенії та Португалії.

Виставку оглянули також польські підприємці, галеристи та арт-дилери. Було приємною несподіванкою зустріти на виставці й українську делегацію, а саме: Северина Хобзея, Ореста Чемериса, Іванну Герус та Галину Маївку.

Відкриття виставки відбулося за музичного супроводу скрипальки Катерини Стеценко та піаністки Аліни Мартьянової з українського симфонічного оркестру «Надія» з Харкова, які виконали твори Мирослава Скорика «Мелодія» та «Елегія», а також парафраз Гімну України «Ми є!» Юрія Шевченка.

Висловлюємо вдячність Надзвичайному і Повноважному Послу України Василю Зваричу та українським дипломатам, зокрема Роману Шепеляку та Василю Мельничуку за підтримку та всебічне сприяння в організації даної виставки у Варшаві, а також галереї та Фонду Nizio в особі засновника – пана Мирослава Ніціо за можливість презентувати виставку, допомогу в її організації та цікаве спілкування!

Виставка “HOLODOMOR.GENOCIDE 32/33” триватиме до 2 січня 2024 року за адресою Inzynierska, 3, Warsaw, Poland.