Проект «Ми і світ» досяг австралійського континенту!

24.02.2024

Нарешті проект «Ми і світ» Благодійного Фонду Козицького перетнув австралійський континент!

Billich Art Gallery — галерея у самісінькому центрі Сіднея, за два кроки від MCA (Museum of Contemporary Art Australia), заснована художником-сюрреалістом Чарльзом Біллічем. ВПЕРШЕ в галереї демонструються твори інших митців, окрім Ч. Білліча, а саме виставка українського сучасного мистецтва «Емігранти та їх ламані дороги».

Виставка «Емігрант і його ламані дороги» якраз про шлях, причину, мотив і сенс емігрантського життя. Про співжиття двох Батьківщин в одному серці, про нитку Аріадни, клубок якої знаходиться у «родинному гнізді» в Україні.

У виставці взяли участь 18 художників. 
Виставку відкривали:
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії Василь Мирошниченко; Kateryna Argyrou - Co-Chair of the Australian Federation of Ukrainian Organisations (AFUO); Charles Billich - австралійський художник-сюрреаліст, засновник галереї Billich Art Gallery; Каріна Давидова - співкураторка виставки.

Відкриття виставки відвідали понад 60 любителів мистецтва, було реалізовано 
Більше половини привезених творів. Були раді вітати: Leon Kamenev, John McMurtrie, Chris Barter; Roman Waschuk, Business Ombudsman of Ukraine, former Canadian Ambassador to Ukraine; Jason Collins, executive director of Australia-EU Business Council; Consul-Generals of Greece and Czech Republic; David Harding, Executive Director of Business NSW.

Виставка організована в межах мистецького проєкту «Ми і Світ» Благодійного Фонду Козицького. 
З березня 2022 року, з моменту створення Фонду, ми провели 34 виставки сучасного українського мистецтва в 13 країнах світу.

Зібрані кошти підуть на арт-терапевтичний центр Будинку Офіцера у Львові.