Нова ініціатива від «Ми і Світ»: Відкриття у Торонто виставкового проекту «Опір/Resistance»

10.11.2022

Продовжуючи популяризацію сучасного українського мистецтва у світі 13 жовтня 2022 р. мистецький проект «Ми і Світ» Благодійного фонду Козицького ініціював відкриття виставкового проекту «Опір/Resistance» в Канадсько-українській мистецькій фундації (м. Торонто, Канада).

Виставка виразно репрезентує глядачу зріз українського сучасного мистецтва, на цей раз об’єднаного концепцією опірності або нескореності у масштабі цілої нації та окремої персоніфікованої особистості художника.

З часу війни, від 24 лютого це перша комплексна виставка творів українських мистців у Торонто. Відтак, основна ідея виставкового проекту полягає у передачі крізь призму живопису і скульптурної пластики рефлексії українських мистців на актуальні події, які відбуваються в Україні.

Загалом, в проекті взяли участь 20 мистців, які не іммігрували, а продовжили працювати в тилу, у Львові. В експозиції представлено 45 творів.

Виставка поділяється на кілька тематичних сетів: опір як протистояння дітей, жінок, чоловіків-воїнів, природи, культурної спадщини тощо. Кожен твір, в певній мірі, передає ідею впертості, опірності і нездоланності українського народу проти ворога.

Виставка ще триває, станом на сьогодні третину творів вже продано.

Акумульовані кошти від виставки будуть спрямовані на освітні стипендії для студентів.

Куратор виставки - арт-директорка Благодійного Фонду Козицького, доктор мистецтвознавства - Христина Береговська.

Локація – Канадсько-українська мистецька фундація, 145 Evans Ave., Suite No101, Etobicoke, ON M8Z 5X.

Каталог виставки