Максим Козицький у майстерні народного художника України Любомира Медведя

25.08.2022

Відзначивши 31-річницю Дня Незалежності, очільник Львівської області, Максим Козицький, 25 серпня провів у мистецькому середовищі, долучившись до «майстер класу в чотири пензлі» із одним із впливових Львівських митців, народним художником Любомиром Медвідем.

За кулісами творчості Львівської легенди у світі мистецтва, Максим Козицький та Любомир Медвідь разом не лише долучились до творчого процесу малювання картин, але і до обговорювання найболючіших тем сьогодення: евакуації, втечі, втрат, а також мистецьких та філософських питань ремінісценції, блудних синів і мішені - того, що десятиліттями продовжує тривожити народного художника, і які сьогодні входять у певну зону відповідальності Голови військової адміністрації.

Відомо, що Максим Козицький не тільки політична фігура, але й розуміюча особистість на якісному мистецтві. Він з легкістю «відчитував» глибокі і актуальні референси, які мистець закладав у сюжети. Зрештою у колекції його родини є твір пана Любомира, придбаний на благодійному аукціоні «Руки для мами».

Нагадаймо, що за дві продані з цього проекту роботи художника, було спротезовано потерпілу Ірину Ясму із Северодонецька.

Творчий воркшоп відбувся в рамках проекту «Ми і світ», за підтримки «Благодійного фонду Козицького».