Благодійний тур «Дударика» містами Європи

17.10.2022

Війна, яка триває в нашій країні, не лише спонукає кожного українця робити все можливе заради наближення перемоги, але також ілюструє силу «єднання» українців, незалежно від сфери їх діяльності. Особливу місію в цьому контексті несе мистецтво, яке у час війни набуває особливої цінності, підіймаючи бойовий дух військових і власних співвітчизників, а також доносячи надважливі послання людям, що перебувають за межами війни.

Так, наприкінці вересня Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» вирушила у благодійний концертний тур Польща-Німеччина-Австрія. Цей тур відбувається в рамках серії благодійних заходів хорової капели, що мають на меті придбання безпілотника для 24 ОМБР. В рамках турне буде проведено 8 благодійних концертів, міжнародний фестиваль із хорами з Франції, Фінляндії, Німеччини і Австрії. У Мюнхені і Відні хористи будуть співати із зірковими друзями - Зоряною Кушплер і Сергієм Магерою.

За повідомленням «Дударика», такий захід несе подвійну місію: з одного боку концерти дадуть змогу європейцям ознайомитись з історією України через музику, отримати неупереджену інформацію про війну росії проти України, про відвагу і відданість українців у цій боротьбі. З іншого - усі кошти від концертів буде спрямовано на потреби 24 бригади для придбання безпілотника, що своєю чергою збереже не одне життя наших військових та завдасть клопотів окупантам. 

Концерти вже відбулися в містах: Айнбеці, Каселі, Ґеттінґені.

Український чоловічий спів викликав рясні овації серед європейської вибагливої публіки, яка у різний спосіб підтримує Україну.

Одним із партнерів зазначеної мистецької ініціативи є Благодійний Фонд Козицького, за сприяння якого і відбувається зараз цей музичний тур.