У Червонограді на будівлі військового ліцею відкрили два мурали

02.09.2024

2 вересня 2024 року, у місті Червоноград на території Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного урочисто відкрили два мурали, присвячені визначним постатям та героям боротьби українського народу за незалежність.

Мурали, створені художниками з Association of Sacred Art, зображують видатних українських особистостей різних епох, які відіграли ключову роль у збереженні національної ідентичності та боротьбі за суверенітет. На першому муралі зображено Лева Даниловича, гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного та Євгена Коновальця, засновника ОУН. Другий мурал присвячений сучасним героям – випускнику ліцею Віталію Габіцькому, який зараз захищає Україну у складі десантно-штурмових військ, та студентці Єлизаветі Козак, яка навчається на факультеті ракетних військ та артилерії.

Церемонія відкриття стала яскравою подією для громади міста та символом спадкоємності поколінь у боротьбі за незалежність. У заході взяли участь представники Львівської обласної військової адміністрації, Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, а також місцеві жителі, військові та молодь.

Проєкт був реалізований завдяки підтримці Благодійного фонду Козицького та підприємства ТОВ «Нордік-Буд». Загальна вартість створення муралів склала 200 тисяч гривень.