Мистецький проєкт «Птахи співають і у війні» у Римі

10.06.2024

Вперше Благодійним Фондом Козицького було презентоване візуальне мистецтво у колаборації з фешн-індустрією. Мистецький проєкт з символічною назвою «Птахи співають і у війні» відбувся 5 червня 2024 р. в «Villa Tre Madonne» (Посольство Бельгії при Святому Престолі), Рим, Італія.

Виставка складається з трьох частин/медіумів: живопис від Віктора та Макара Москалюків (батько і син), фешнперформенсу Оксани Караванської та Театру «Слово і Голос», а також ювелірного мистецтва від української студії Міро Арт., мистця Олександра Мірошнікова.

Живописна виставка від батька і сина Москалюків презентує 18 емоційних полотен на тему, «свято». Свято, карнавал, настрій, щасливий кінець, надійний початок – ці категорії почуттів, які українці намагаються не втратити у своєму тривожному сьогоденні присвячена життю українців всупереч війні, всупереч складним обставинам з правом жити на позитиві та в душі плекати «карнавал».

Виставку відвідали представники понад 30-ти Посольств, зокрема: Португалії, Чехії, Мозамбіку, Мексики, Польщі, Перу, Тайвані, Нідерландів, Канади, Ірландії, Хорватії, Колумбії та ін.

Проєкт відбувався за підтримки Благодійного Фонду Козицького та Посольства України при Святому Престолі (Ватикані).

Фотооператор: Юрій Ганучак